ROC Friese Poort beste mbo van provincie

Geschreven door Redactie

ROC Friese Poort is de beste mbo school van Flevoland, zo blijkt uit de Keuzegids Mbo 2019. Het regionaal opleidingscentrum heeft vestigingen in Emmeloord, Leeuwarden en op Urk. In de Nederlandse ranglijst staat Friese Poort op de vijfde plek. 

Volgens een woordvoerder van de scholen is dat een bijzondere prestatie. Niet alleen omdat ROC Friese Poort 12 plekken is gestegen in de ranglijst, maar ook omdat er zo'n 14.000 leerlingen op het opleidingscentrum zitten. "Scholen met een grote hoeveelheid leerlingen hebben vaak meer moeite om het onderwijsniveau op peil te houden", zegt de woordvoerder. 

Op ROC Friese Poort is het aantal studenten dat uitvalt lager dan het landelijk gemiddelde. Het aantal studenten dat een diploma haalt, is hoger. In de Keuzegids staat onder meer dat leerlingen de lessen en begeleiding waarderen. 

Beste groene school 


Het Aeres MBO, met vestigingen in Almere en Dronten, scoort landelijk het best als het aankomt op groene mbo-scholen. Studenten zijn vooral te spreken over de agrarische opleidingen, zo is te lezen in de Keuzegids. 

De ranglijst van de Keuzegids wordt samengesteld door beoordelingen van de onderwijsinspectie en leerlingen. Ook de studieresultaten wegen mee. 

Onze Ambassadeurs