Flevoland kan 80.000 extra woningen bouwen

Geschreven door Redactie

Goed nieuws in tijden van woningnood: de provincie Flevoland kan ongeveer 80.000 woningen meer bouwen dan eerder bekendgemaakt. Voorwaarde: een snellere spoorverbinding met de Randstad, dat meld RTL Nieuws.

Alle verbindingen die bestaan tussen de rest van de steden in ons land zullen verbeterd worden. In het plan 'Bouwstenen voor het Deltaplan' staat dat. Dus er zijn een aantal provincies waaronder Flevoland die vandaag presenteren aan de Tweede Kamer en het nieuw te vormen kabinet.

Volgens het plan is het mogelijk om 80.000 extra woningen te bouwen, bovenop de 100.000 woningen die al in Flevoland op de planning staan. Flevoland stelt wel als vereiste voor de extra woningen dat de bereikbaarheid tussen Noord-Nederland en de Randstad wordt vergroot. Vandaar dat ze graag willen investeren in de bestaande spoorlijnen én ook in nieuwe spoorlijnen zoals de Lelylijn. Wat ongeveer 40 minuten reistijdwinst oplevert. Het totale plaatje met alle investeringen voor de infrastructuur komt op een bedrag 9,5 miljard euro.

De Tweede Kamer was in december 2020 zeer positief over de opdracht voor het 'Deltaplan voor en van het Noorden', want het is een plan om wonen en werken in het noorden van het land een stuk aantrekkelijker te maken.

Onze Ambassadeurs