Almeerder die Sabri Mansour neerschoot vrijgelaten

Geschreven door Redactie

De rechtbank op Schiphol heeft vrijdag na negen maanden het voorarrest van een man uit Almere opgeheven. De man heeft bekend dat hij in februari Sabri Mansour in zijn woning heeft doodgeschoten. 

"Ik zweer dat het een ongeluk was", zei de Almeerder in zijn laatste woord. Volgens hem is het wapen per ongeluk afgegaan.

De eerste zitting in deze zaak vond op 12 juni plaats in Lelystad. Die zitting werd verstoord doordat de familie van het slachtoffer agressief werd. Daarna is de zaak verplaatst naar de streng beveiligde rechtbank op Schiphol. Het bleef vrijdag rustig, tot de rechtbank de verdachte vrijliet. Op dat moment begon de familie van Mansour op het glas van de beveiligde tribune te slaan. De rechtbank stuurde hen daarop weg. Een familielid mag de volgende zitting ook niet meer terugkomen. 

De officier van justitie maakte duidelijk dat de dood van Sabri Mansour een ongelooflijk ingewikkelde zaak is. Ze benadrukte dat het nog lang niet duidelijk is wat er precies gebeurd is in de woning aan de Kapitein de Langestraat. Zo werd er bijvoorbeeld een tweede kogel in het huis gevonden. De officier meldde daarnaast dat de broer van de verdachte ook een rechtszaak tegemoet kan zien. Hij belde volgens haar veel te laat de politie.

De advocaat van de verdachte wees erop dat de Almeerder nu negen maanden in voorarrest zit. Het is mogelijk dat de verdachte een veel lagere straf krijgt, voor dood door schuld. Bovendien is de verdachte getraumatiseerd omdat hij zijn beste vriend heeft doodgeschoten.

De rechtbank gaf aan dat zij haar handen vrij wil hebben voor latere beslissingen in deze zaak. De rechtbank legde strenge voorwaarden op bij de vrijlating. Zo mag de verdachte het land niet uit en mag hij niet in de buurt van de familie van Mansour komen. De volgende zitting is op 13 februari.

Onze Ambassadeurs