Ondernemers Palmpolstraat willen gesloten pand weer gebruiken

Geschreven door Redactie

Twee ondernemers eisen van de gemeente Almere dat een gesloten pand aan de Palmpolstraat weer open gaat. Het bedrijfspand werd in oktober voor een jaar gesloten, nadat er tijdens een politieonderzoek nepwapens, een gestolen motor en xtc-pillen gevonden waren. 


Volgens de politie waren de pillen bestemd voor de handel. Tijdens dezelfde politieactie werd ook het Poolcentrum aan de Grote Markt gesloten.

Eén van de ondernemers stelde woensdag tijdens een spoedprocedure bij de rechtbank dat de hoeveelheid aangetroffen drugs vrij klein is. Het zou om 'maar' 93 pillen gaan. Daarom vindt hij de sluiting van zijn pand niet 'gerechtvaardigd'.

Ook stelde de ondernemer dat niet gebleken is dat er vanuit het pand werd gedeald. De pillen waren volgens hem door iemand vergeten in een afgesloten kast.

'Mijn werk wordt kapotgemaakt'


De andere ondernemer voelt zich gedupeerd omdat zij in het pand een winkel runt. De winkel is nu gedwongen gesloten, omdat deze alleen te bereiken is via de ingang van het gesloten gebouw. "Ik heb deze winkel met mijn eigen twee handen opgebouwd. Dat wordt nu kapotgemaakt", zei de vrouw tijdens de zitting.

De onderneemster vindt het oneerlijk dat een andere huurder van het pand wel open mag blijven. Volgens een gemeentewoordvoerder is dat mogelijk omdat deze huurder een eigen ingang heeft. 

De rechter beslist over twee weken of het pand weer geopend wordt. 

Onze Ambassadeurs