Halfjaar cel voor oplichting via phishing

Geschreven door Redactie

Een 22-jarige Almeerder moet een halfjaar de cel in voor het oplichten van acht personen met een phishingsite. Dat besloot de rechtbank woensdag. De man is eerder al voor soortgelijke feiten veroordeeld.


Vanuit Almere vroeg de verdachte via Marktplaats aan verkopers om 1 cent over te maken zodat hij wist dat hij ze kon vertrouwen. Die personen kregen een link toegestuurd zodat het leek of ze op de site van hun bank inlogden. In werkelijkheid kwamen ze op de phishingsite terecht. Via die site hengelde hij de bankgegevens van zijn slachtoffers binnen. Zo wist de verdachte grote bedragen naar zijn eigen rekening over te maken. In totaal werden acht personen voor ruim 7300 euro benadeeld. De handlanger die de site bouwde is in maart 2018 al veroordeeld. 


De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De man verscheen twee weken terug niet in de rechtszaal. Hij is spoorloos. Hij staat sinds 2017 als gezocht gesignaleerd.

Onze Ambassadeurs