Almeerder in hoger beroep voor dubbele moord

Geschreven door Redactie

In maart 2017 stak Almeerder René de L. twee personen dood. Een hoteleigenaar, en een dakloze man. Vorig jaar veroordeelde de rechtbank de L. tot 30 jaar cel en tbs met dwangverpleging, maar de man is in hoger beroep gegaan. 


De hoteleigenaar werd met 121 messteken vermoord. De dakloze man met tientallen. De L. geeft aan dat hij niks meer kan herinneren. 


Een dag later meldde René de L. zich bij de politie. De man zat al in TBS, en werkte als onderdeel van een behandeltraject in de Oostvaarderskliniek bij het Voedselloket. Kort voor de steekpartij stal hij een bestelbus en verdween hij van de radar.

De rechtbank vindt de L. een gevaarlijke man die gewelddadige fantasieën op slachtoffers uit. De kans op herhaling is dus groot. De zitting van maandag is een voorbereiding van het échte hoger beroep. Het echte hoger beroep zal later dit jaar beginnen.