Politie biedt zichzelf te huur aan

Geschreven door Redactie

Inwoners van Almere Buiten kunnen binnenkort figuurlijk een politie-agent huren. Op de Facebookpagina van de Politie Almere Buiten Hout is een oproep geplaatst mee te doen aan de actie 'Rent A Cop'. De actie houdt in dat inwoners van Buiten kunnen meedenken over zaken die meer aandacht verdienen.


Het aanbod geldt voor één dag: 10 september. "We bieden u de kans om te bepalen waar wij in Almere Buiten deze dag extra aandacht aan moeten besteden. Als bewoners van Almere Buiten bent u namelijk goed in staat om aan te geven waarvan u in de buurt last ervaart. Wij maken graag gebruik van uw expertise", schrijft de politie in het Facebookbericht. 


Voorbeelden die genoemd worden zijn plekken waar vaak te hard wordt gereden en locaties waar overlast wordt ervaren. De politie zegt dat 'Rent A Cop' niet op alle ideeën ingaat. "Voorwaarden zijn wel dat de voorstellen realistisch zijn, binnen het taakveld van de politie liggen en in het gebied van Almere Buiten zijn." 


Uit de eerste reacties op de oproep blijkt dat vooral controles op verkeerssituaties gewenst zijn. Het gaat dan om te hard rijden, gevaarlijke situaties voor schoolgaande kinderen en bellende fietsers.

Onze Ambassadeurs