Voorlopig geen mondkapjesplicht in Almere

Burgemeester Franc Weerwind laat weten dat er nog geen noodzaak is om mondkapjes te verplichten in de buitenlucht in Almere. 

De Veiligheidsregio Flevoland, waar de burgemeester voorzitter van is, ziet daarentegen wel een toename van het aantal positieve testen en ook een lichte toename van het aantal ziekenhuisopnames door corona.

De voorzitter laat zich vooral leiden door de adviezen van de GGD en het RIVM als het aankomt op extra maatregelen. Die zien op dit moment geen aanleiding om extra maatregelen te nemen in de regio.

Het dragen van een mondkapje op drukke plekken in Amsterdam en Rotterdam is sinds zondag niet meer verplicht. De steden maakte eind vorige week bekend het experiment stop te zetten. Het dragen van een mondkapje was in beide steden sinds 5 augustus verplicht in bepaalde winkelgebieden.