Meer bewegen maakt je gezonder

Geschreven door Aldefit

Voor kinderen is het belangrijk om minimaal een uur per dag te bewegen, zoals fietsen of lopen of gewoon lekker buiten spelen.
Voor volwassenen minimaal 2,5 uur verspreid over de week. Vaker, langer en intensiever bewegen is nóg beter.
Daarbij is het belangrijk dat je dagelijks actief bezig te zijn waarbij je hartslag iets omhoog gaat.

Gezondheidsvoordelen

Wist je dat meer bewegen de kans verkleint op hart- en vaatziekten, diabetes, depressieve klachten, en dementie? Beweeg daarom elke dag minimaal een half uur, dat mag ook verdeeld op verschillende momenten van de dag.

Wandelen

Het is goed om elke dag een wandeling in uw eigen buurt te maken. Vooral vroeg in de ochtend is het nog lekker rustig op straat en kom je niet veel andere weggebruikers tegen. Zeker in deze tijd om Corona verspreiding tegen te gaan is het goed om buiten te wandelen waarbij je zo min mogelijk andere mensen tegen komt.

Geniet van het wandelen waarbij je de natuur ziet ontwaken: hoor de vogeltjes fluiten, voel de frisse ochtendlucht. Je zult merken als u terug komt van je wandeling dat u zich energieker voelt en de dag vrolijk kunt voorzetten!

Uiteraard is het belangrijk om het advies van het RIVM in acht te nemen.

Coaching

Wilt u meer tips en advies, neem contact op met uw wandelinstructeur Evert Aldewereld via email Info@Aldefit.nl