Reumazorg per 1 maart aan de slag

Geschreven door Redactie

Reumazorg Zuid West Nederland (RZWN) opent per 1 maart behandelcentra voor reumapatiënten in Lelystad, Emmeloord en op Urk. Dat kondigt de zorgaanbieder aan.

Reumazorg wilde in november al beginnen in Flevoland, maar kreeg de plannen toen niet rond. Volgens bestuurder Josien Veris lopen nu de laatste gesprekken nog met zorgverzekeraar Achmea, maar Reumazorg gaat in elk geval aan de slag. Huisartsen kunnen vanaf vrijdag patiënten doorverwijzen.

Volgens Veris zijn er na het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen grote problemen in de zorg aan patiënten ontstaan. Patiënten zijn hun arts kwijtgeraakt of krijgen in andere ziekenhuizen te maken met lange wachtlijsten. Daardoor zijn er meer 'zorgmijders', ofwel mensen die besluiten om maar helemaal niet naar een arts te gaan. Veris verwacht hierin bij de ziekenhuizen geen snelle veranderingen, omdat zowel St Jansdal als Antonius vacatures voor reumatologen uit hebben staan.

Reumatoloog Paul Baudoin stapt over van de MC IJsselmeerziekenhuizen naar Reumazorg en gaat samenwerken met twaalf collega's. RZWN gaat op Urk aan de slag in gezondheidscentrum Het Dok en in Emmeloord vrijwel zeker in het Dokter Jansencentrum. Over een locatie in Lelystad lopen de gesprekken nog. Patiënten die een infuus of injecties toegediend moeten krijgen, worden hiervoor thuis behandeld. 

Onze Ambassadeurs