Speerpunten onderzoek naar zorg bekendgemaakt

Geschreven door Redactie

Minister Bruno Bruins wil precies weten aan welke zorg er behoefte is in Flevoland. Hij heeft daarom een toekomstverkenner aangesteld. Dat is Bas Leerink, een bekend gezicht in de zorg. Hij was bestuursvoorzitter van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente, bestuurslid van zorgverzekeraar Menzis en lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.

In een brief aan de Tweede Kamer stelt de minister dat er op dit moment nog veel onduidelijk is. Zo heeft hij nog geen cijfers en percentages over het aantal beschikbare zorgverleners. Hij kan dus nog niet zeggen hoe groot bijvoorbeeld het tekort aan kinderartsen is. 

De minister wil van Bas Leerink eerst een grondige inventarisatie. Daarna wil hij een advies aan welke zorg er behoefte is en waar de zorg in Flevoland tekort schiet. Het moet ook duidelijk worden waar volgend jaar al direct aandacht voor moet komen en welke problemen op lange termijn te verwachten zijn.

Rond de zomer is de toekomstverkenner klaar met zijn rapport. Minister Bruins verwacht de eerste veranderingen dan volgend jaar te kunnen doorvoeren.