Introductiedagen: ja, ontgroeningen: nee

Geschreven door Redactie

Goed nieuws voor beginnende studenten op het mbo, hbo en de universiteit: de introductieactiviteiten kunnen toch doorgaan, zij het onder strenge voorwaarden.

Dat gaat het kabinet vanavond bekendmaken, melden bronnen in Den Haag. Introductiekampen en ontgroeningen van gezelligheidsverenigingen worden wel afgelast.
Tijdens de introductiedagen is alcohol verder verboden en moeten alle activiteiten 's avonds om 22.00 uur afgelopen zijn.



In het kabinet is vandaag een stevige discussie gevoerd over deze introductieweken. Uiteindelijk is een compromis bereikt om alles wat direct met de studie te maken heeft toch door te laten gaan. Maar ontgroeningen en meerdaagse studiekampen worden wel verboden.



Studenten worden door het kabinet gezien als een risicogroep in de verspreiding. Vooral veel twintigers testten de afgelopen week positief op het virus, en zij houden zich ook minder goed aan de maatregelen. Het kabinet wilde daarom alle introductieactiviteiten verbieden, maar het maakt nu toch een uitzondering voor de inhoudelijker activiteiten, zoals een bezoek aan de faculteit of een ontmoeting met nieuwe studiegenoten.


Onze Ambassadeurs