Jij bepaalt op welke manier jij nieuws ontvangt...

Geschreven door Vivo Somnis

Een professionele golfer won een groot toernooi. Enige tijd nadat hij het prijzengeld en de felicitaties in ontvangst had genomen, verliet hij het clubgebouw. Toen hij naar zijn auto liep kwam er een vrouw naar hem toe met een hartverscheurend verhaal.

Haar baby was ernstig ziek en zou komen te overlijden. En ze wist niet hoe ze de dokters rekeningen kon betalen. De golfer streek over zijn hart en schreef een cheque uit voor de vrouw. ‘Veel sterkte met de baby’.


De daaropvolgende week ontmoette de golfer een official van de nationale golfvereniging. De official zei: ‘Klopt het dat je een jonge vrouw geld hebt gegeven vorige week?’ De golfer knikte bevestigend. ‘Welnu,’ zei de official ‘ik heb slecht nieuws voor je. Ze heeft geen zieke baby. Ze heeft je bedrogen.’ 


‘Je bedoelt dat er geen baby is die dood aan het gaan is?’ 

‘Dat heeft ze helaas verzonnen om jou op te lichten’ zei de official.


‘Bedankt’ zei de golfer. ‘Dat is het beste nieuws wat ik deze week gehoord heb.’