Eis: jaar cel voor neersteken man

Geschreven door Redactie

Tegen een Almeerder is een jaar gevangenisstraf geëist, waarvan vier maanden voorwaardelijk, voor een steekpartij in zijn woning. De verdachte stak vorig jaar juli met een vleesmes in op een man van 34. Het slachtoffer werd in zijn arm geraakt en had een slagaderlijke bloeding. Hij moest urenlang worden geopereerd, omdat de artsen vreesden dat zijn onderarm zou afsterven.

Het slachtoffer werd hevig bloedend gevonden in een bushokje aan de Clemenceaustraat in de Staatsliedenwijk, daar was hij naartoe gevlucht. Door het bloedspoor te volgen, kwam de politie bij de woning van de verdachte uit, aan de Titostraat. De verdachte was op dat moment druk bezig om het bloed op te dweilen. 

Volgens de Almeerder was de man een ongenode gast, die een jointje wilde roken en kwam het tot een handgemeen, omdat het slachtoffer ondanks zijn aandringen niet uit zijn woning wilde vertrekken. Toen het slachtoffer hem bij de strot greep, zou hij met het mes richting diens schouder hebben gestoken. "Ik wilde hem helemaal niet prikken, ik wilde hem afbluffen", aldus de verdachte. 

De officier van justitie vroeg vrijspraak van poging tot doodslag, maar achtte de man wel schuldig aan het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De advocaat van de Almeerder wil vrijspraak, omdat de man uit zelfverdediging zou hebben gestoken. De uitspraak is over twee weken.

Onze Ambassadeurs