Beroep op Weerwind om scholen te sluiten

Geschreven door Redactie

De Almeerse raadsfracties van de Partij voor de Dieren, de PVV, de PvdA, AP/OPA en Respect! doen een beroep op burgemeester Weerwind.

Dit doen zij om de scholen vanwege de coronacrisis te sluiten tot 30 maart.

Ze vinden dat het niet verantwoord is om kinderen naar school te laten gaan, ondanks het standpunt van het kabinet dat kinderen weinig last hebben van het coronavirus. De partijen vrezen dat ze wel 'leerkrachten, ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en anderen die dichtbij schoolgaande kinderen staan' kunnen besmetten. Daarbij verwijzen ze naar de Federatie Medisch Specialisten, die ook wil dat alle scholen worden gesloten.

'Geen risico's nemen'

"Wij willen u dan ook met klem oproepen om als burgemeester en voorzitter van de veiligheidsregio Flevoland leiderschap te tonen door scholen te sluiten tot in ieder geval 30 maart 2020, en geen risico’s te nemen met de gezondheid en veiligheid van de inwoners van onze stad en regio", stellen de partijen.

Het kabinet heeft om 14.00 uur spoedoverleg met de Federatie Medisch Specialisten. De druk op het kabinet om de scholen te sluiten wordt steeds groter. De voltallige oppositie in de Tweede Kamer vindt nu dat minister Bruins dat besluit neemt.

Onze Ambassadeurs