Bij landelijk vuurwerkverbod gevolgen voor carbidschieten nog onduidelijk

Geschreven door Redactie

Als er een landelijk vuurwerkverbod komt, dan is het nog onduidelijk wat dit betekent voor Flevolandse carbidschieters. De Veiligheidsregio zegt de landelijke lijn te volgen en verwacht dat het pas volgende week duidelijk is wat er rond de jaarwisseling wel en niet kan.


De Veiligheidsregio IJsselland, waar onder meer Kampen en Zwolle onder vallen, liet woensdag weten dat carbidschieten daar ook bij een vuurwerkverbod kan doorgaan. Ook de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zegt als er aan de maatregelen wordt gehouden de traditie van carbidschieten te zullen toestaan. 


Carbidschieten is in het noorden en oosten van het land erg populair, maar er wordt rond de jaarwisseling ook op verschillende plaatsen in Flevoland geschoten. In Lelystad en Zeewolde krijgen schutters jaarlijks een locatie hiervoor toegewezen. 


Onze Ambassadeurs