Daders beschieting Maandagstraat 'zeer jonge Amsterdammers'

Geschreven door Redactie

De jongen die in maart vanaf een scooter drie keer schoot op een huis aan de Maandagstraat in Almere, komt waarschijnlijk uit Amsterdam. Dat geldt waarschijnlijk ook voor de bestuurder van de scooter. Dat zei de politie dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. 

De twee jongens zijn waarschijnlijk nog heel jong. De politie schat dat ze tussen de 15 en 17 jaar oud zijn. Omdat de jongens dus vermoedelijk geen rijbewijs hebben, zijn ze waarschijnlijk met de trein naar Almere gekomen. Daar hebben ze mogelijk de scooter geleend, waarmee ze langs de woning zijn gereden. 

Dure sneakers


De politie liet ook eerder vertoonde bewakingsbeelden nogmaals zien. De beelden zijn technisch opgepoetst, waardoor meer details zichtbaar zijn. Wat opvalt is dat de schutter zeer dikke, zwarte wenkbrauwen heeft. Ook is het opvallend dat hij zwarte sneakers draagt van het merk Louis Vuitton. De schoenen kosten in de winkel 650 euro.  

Oudste zoon had conflict


De bewoners zagen op de bewuste zaterdagavond 31 maart van dit jaar twee onbekende jongens voor de deur staan. Die openden plotseling het vuur op het huis. Niemand raakte gewond, maar het huis raakte wel beschadigd. Daarna ging het tweetal er op de scooter vandoor. De reden van de beschieting was vermoedelijk een conflict dat de oudste zoon van het gezin had met een groepje jongens. Hij was eerder al bedreigd en in elkaar geslagen.   

De politie vraagt nogmaals om tips, er is in deze zaak nog niemand aangehouden. 

Onze Ambassadeurs