Stijging vrijwilligers bij Brandweer Flevoland

Geschreven door Paula Blesing

Het aantal vrijwilligers bij Brandweer Flevoland is gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Begin dit jaar was er een stijging van 2,6 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het aantal beroepskrachten steeg met 7,2 procent.

''We hopen dat er nog meer mensen komen.'' — Arjan Venema, Brandweer Flevoland 

De brandweer heeft de afgelopen tijd veel wervingscampagnes gevoerd om vrijwilligers te trekken. Inwoners van Noordoostpolder kregen zelfs een brief op de mat waarin het belang uitgelegd werd van de brandweer, met een oproep zich aan te melden.

Woordvoerder Arjan Venema laat weten blij te zijn met de toename. ''We zien dat de weg die we ingeslagen zijn helpt. Maar we zijn nog niet tevreden en we hopen dat er nog meer mensen komen.'' Volgens Venema krijgt de hulpdienst de roosters rond en is de eerste druk er wel vanaf. ''Maar het is fijn voor ons om wat ruimer in het jasje te zitten.'' 

Brandweer Flevoland had begin dit jaar 318 vrijwilligers en 104 beroepskrachten in dienst. Dat is in totaal 3,7 procent meer dan het jaar ervoor.

Onze krant nog niet ontvangen?