Sporten, gamen en online feesten om jeugd bezig te houden

Geschreven door Redactie

Sporten, gamen en online feesten; verschillende Flevolandse gemeenten en maatschappelijke instellingen organiseren de laatste dagen van 2020 activiteiten voor jongeren. Daarmee wordt gehoor gegeven aan de oproep van de Vereniging van Nederlandse gemeenten om activiteiten voor jongeren te organiseren tijdens de coronacrisis in de decembermaand en de maanden erna. 


Jongeren uit Urk, Almere en zestig andere gemeenten nemen het de komende dagen online tegen elkaar op en strijden voor de Eindejaarscup 2020. Ze spelen online het voetbalspel FIFA21. Een initiatief van 'Gamen met de politie'. De politie hoopt de jongeren zo iets te doen te geven, waardoor ze buiten geen onrust gaan stoken. Op oudejaarsavond is de finale. De hoofdprijs is een Playstation 5. De wedstrijden zijn ook te volgen via het livestreamplatform Twitch. 


In Almere, Zeewolde en Dronten worden sportactiviteiten georganiseerd. In Zeewolde is woensdag onder meer Sportbattle 2.0. Jongeren tussen de 12 en 17 jaar kunnen gratis meedoen aan sportactiviteiten zoals padel, tennis, hockey en verschillende dansworkshops. In Noordoostpolder kunnen jongeren met elkaar de mountainbikeroute in het Kuinderbos verkennen. Op Urk mogen jongeren tot zeventien jaar woensdagavond lasergamen in het Wilhelminapark. 


Ondanks alle coronamaatregelen vindt rond de jaarwisseling wel een aantal nieuwjaarsfeesten plaats. In Almere organiseert Allyblijftbinnen een lichtshow vanaf de WTC-toren. De lichtshow is te volgen via een livestream. 


Onze Ambassadeurs