Zaterdag 9 oktober is er een MUZIEKDAG in Goede Rede

Geschreven door Redactie

Vrienden KlassiekeMuziek Almere viert jubileum bij Goede Rede Concerten met aantrekkelijk programma voor jong en oud.

Zaterdag 9 oktober is er een MUZIEKDAG in Goede Rede, aangeboden door de jarige Vrienden KlassiekeMuziek Almere en georganiseerd door Goede Rede Concerten. Met ’s ochtends een masterclass piano voor jonge Almeerse muziektalenten door het duo Scholtes & Janssens. Gevolgd door een concert van het pianoduo zelf. En later in de middag is er een miniconcert van Matangi Quartet & Carel Kraayenhof. Zowel de masterclass als beide concerten zijn gratis t/m 18 jaar. En om het verhaal compleet te maken: ’s avonds is er nog een groot concert van dezelfde musici Matangi & Kraayenhof. Ook dan is de prijs voor jongeren laag: 5 euro t/m 18 jaar.

Het programma is samengesteld uit ‘verzoeknummers’ van de Vrienden. In de 15 jaar van eerdere kamermuziekconcours en -festivals kwamen er vele musici langs. Welke wilden zij nog eens terug horen? Dat waren o.a. het Matangi Quartet en het pianoduo Scholtes & Janssens.

Programma:

10.00 – 12.00 uur | Openbare masterclass piano door duo Scholtes & Janssens

Vier jonge talenten van de stichting Muziektalent Almere zijn geselecteerd voor de masterclass van dit vooraanstaande pianoduo. Kom kijken en luisteren.

13.30 – 14.30 uur | Pianoconcert Duo Scholtes & Janssens

Duo Scholtes & Janssens speelt muziek van Satie en Rimski-Korsakov. In 2009 wonnen Lestari Scholtes en Gwylim Janssen aan het begin van hun carrière de publieksprijs van het kamermuziekconcours in Almere. In hetzelfde jaar maakten ze hun debuut in Carnegie Hall. Hun naam en faam zijn inmiddels gevestigd.

15.30 – 16.00 uur | Miniconcert Matangi Quartet & Carel Kraayenhof (8+)

Speciaal voor publiek van 8+ spelen het Matangi Quartet en Carel Kraayenhof muziek van Astor Piazzolla. Een componist die in 1921 is geboren, dus precies 100 jaar geleden!

20.00 – 21.45 uur | Jubileumconcert Matangi Quartet & Carel Kraayenhof

Matangi Quartet & Carel Kraayenhof met het programma ‘Beethoven vs Piazzolla’. Samen gaan ze op een muzikale ontdekkingsreis door de vooruitstrevende ritmes en harmonieën van Beethoven en de onconventionele tango composities van Astor Piazzolla en verbinden deze in het programma ‘Beethoven vs. Piazzolla’.

Kaarten bestellen kan via: https://www.goederedeconcerten.nl/evenementen/nationale-orgeldag.


Onze Ambassadeurs