Waar in het stadscentrum van Almere zou jij willen wonen?

Geschreven door Redactie

Het toevoegen van nieuwe woningen aan het stadscentrum in Almere is in volle gang. Een jaar geleden vertelde wethouder Maaike Veeningen over de ambitie om het aantal woningen te verdrievoudigen. Waar het centrum nu nog 2500 woningen heeft, moeten dat er over tien jaar 7500 zijn. 


De gemeente Almere wil investeren in de binnenstad.

Er is steeds minder vraag naar winkelruimte en kantoren staan leeg. Daarom wil de gemeente woningen toevoegen om ervoor te zorgen dat Almere overdag en 's avonds een fijne plek is om te verblijven, winkelen, recreëren en ondernemen. 


Daarvoor moeten er de komende jaren dus vijfduizend woningen bijgebouwd worden. Er zijn nu vijf concrete bouwplannen en de eerste bouwwerkzaamheden staan op het punt van beginnen.

Er zijn nu concrete plannen voor het toevoegen van ongeveer 3500 woningen. De gemeente kijkt waar in het centrum nog meer woningen toegevoegd kunnen worden. Daarbij wordt gedacht aan het bebouwen van de parkeerplaatsen Hospitaalgarage en het Hennepveld. Daar is plek voor nog zo'n 800 woningen.

Onze Ambassadeurs