Almere een bij-vriendelijke gemeente

Geschreven door Redactie

Almere is officieel erkend als een bij-vriendelijke gemeente! Dit is gebeurd door 'Nederland Zoemt'. Maandag 20 mei krijgt de wethouder van duurzaamheid Jan Hoek het titelbord overhandigt. 


Dit wordt gedaan door Egbert Roozen, de directeur van branchevereniging VHG. 


Een gemeente kan niet zomaar een bij-vriendelijke gemeente worden. Bijen moeten, om zich thuis te voelen, voldoende voedsel en nestgelegenheid hebben. Almere heeft daarbij goed geholpen. Zij hebben 452 bloembakken in de stad geplaatst, 8 bijenlinten en Almere heeft bijenkasten en insectenhotels. Maar er is nog meer... 

Bomen die leiden aan essentaksterfte worden weggehaald en vervangen door bijvriendelijke boomsoorten. Het gras in Almere wordt niet tegelijk gemaaid, maar daar zit expres een tijd tussen. Op deze manier kunnen bijen een nieuwe grasland vinden. Het gemaaide gras wordt niet gelijk opgeruimd, zodat insecten een nieuwe plek kunnen zoeken. Ook zorgt het ervoor dat zaden die op de grond vallen afgevoerd kunnen worden. 

De Nederlandse bijen zijn in gevaar. Van alle 358 soorten bijen is de helft bedreigd. Bijen zijn heel belangrijk voor onze voedselvoorziening aangezien 80% van onze voedselgewassen wordt bestoven door insecten zoals de wilde bij. 



Onze Ambassadeurs