St Jansdal meet temperatuur bezoekers met warmtecamera

Geschreven door Redactie

Een zogeheten 'koorts screening camera' meet sinds deze week de temperatuur van bezoekers en patiënten in het St Jansdal in Harderwijk. Momenteel wordt gekeken naar de mogelijkheid om de warmtecamera ook op de locatie in Lelystad in te zetten.

De camera's staan bij de ingang van het ziekenhuis en controleren of mensen een verhoogde lichaamstemperatuur hebben. De temperatuurmeting is bedoeld om ervoor te zorgen dat zieke mensen het gebouw niet binnen komen. In het Harderwijkse ziekenhuis komen ook patiënten uit Flevoland.

"Deze manier van temperaturen zorgt voor een vriendelijke en contactloze koortsscreening en voor een snellere doorstroming in de hal", zegt het ziekenhuis. Een verhoogde temperatuur kan erop wijzen dat iemand corona heeft. Daarom is de camera een belangrijk instrument om daarop te controleren. De beelden worden niet opgeslagen, zo zegt St Jansdal.

Afgetekend vlak

"De warmtecamera detecteert een gezicht en gebruikt daarna een infraroodcamera om de huidtemperatuur van het gezicht te meten”, vertelt hoofd medische techniek Gerwin Vos. “De patiënt of bezoeker hoeft hiervoor geen extra handeling te verrichten. We vragen ze alleen om door een op de grond afgetekend vak te lopen."

Onze krant nog niet ontvangen?