Vaccineren zonder afspraak

Geschreven door Redactie

Het kabinet doet er alles aan om het vaccineren tegen het coronavirus zo eenvoudig mogelijk te maken.

Zo kan je op ​een aantal GGD-vaccinatielocaties zonder afspraak terecht voor een vaccinatie. Vanaf 16 augustus kan dit ook in Harderwijk, aan de Strekdam 51. De vrije inloop geldt alleen voor wie nog geen vaccinatie heeft gehad. Een tweede prik is niet mogelijk zonder afspraak. Belangrijk: neem je ID-bewijs en mondkapje mee.

Tweede vaccinatie wel op afspraak

Tijdens je eerste vaccinatie zonder afspraak, wordt meteen een afspraak voor de tweede prik met je gemaakt. Je krijgt de tweede prik minimaal 4 weken na de eerste prik. In sommige gevallen gebeurt dit op een andere locatie, in verband met de sluiting van vaccinatielocaties.

Wil je meer weten?

Op www.prikkenzonderafspraak.nl vindt je meer informatie. Ook vindt je daar een kaart met alle vaccinatielocaties waar je zonder afspraak terecht kunt.