Politie waarschuwt voor phishingmail

Geschreven door Redactie

De politie waarschuwt woensdag voor een phishingmail waarbij de naam van de opsporingsorganisatie misbruikt wordt. Hierbij worden gegevens van het slachtoffer achterhaald. Ook voor andere dergelijke mails wordt er gewaarschuwd. 

In de e-mail beweert de afzender dat de ontvanger voorkomt in het adresboek van het door de afzender gebruikte Gmail-account, dat misbruik maakt van de naam van TicketSwap.

De oplichter beweert dat de ontvanger op een deel van een in beslag genomen bedrag van 23.000 euro recht heeft. Het potentiële slachtoffer moet om daar aanspraak op te maken een kopie van zijn bankrekeningafschrift moeten terugsturen.

Het account verkoopticketswap@gmail.com wordt in werkelijkheid gebruikt om de bankgegevens te achterhalen. Deze informatie kan in combinatie met eventuele andere gegevens gebruikt worden voor andere vormen van fraude.


Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.