Twee patiënten kliniek Den Dolder niet teruggekeerd na verlof

Geschreven door Redactie

Psychiatrische Klinkiek Fivoor in Den Dolder moet sinds enkele weken verplicht elk dag verslag uitbrengen aan het ministerie. Die maatregel werd genomen nadat begin deze maand de psychiatrische patiënt Peter M. niet was teruggekeerd na een verlofperiode. 

Ook Michael P., de moordenaar van Anne Faber, was patiënt bij Fivoor in Den Dolder.

Opnieuw zijn twee patiënten van de kliniek niet teruggekeerd na een verlofperiode. De kliniek heeft omwonende ingelicht en benadruk dat de twee geen direct gevaar vormen. 

In Den Dolder maken de inwoners zich geen zorgen. Zij hebben in de afgelopen weken vaker meldingen gekregen. Van de ene patiënt werd vrijdagavond bekend dat hij niet teruggekomen was van zijn verlof. Het gaat om een patiënt die in de kliniek beland omdat hij veelpleger was, zegt Fivoor. Hij zou zijn veroordeeld voor een vermogensdelict en een mishandeling en heeft geen tbs opgelegd gekregen. De kans is relatief klein dat hij gewelddadig is, aldus de  kliniek. 

Ook de andere patiënt die niet is teruggekeerd, is sinds gisteravond weg. Hij zou op vrijwillige basis zijn opgenomen in de kliniek. Van hem wordt niet verwacht dat hij een gevaar vormt voor omwonenden, al zou hij wel een terugval kunnen krijgen met verdovende middelen. 


Onze Ambassadeurs