Obesitaszorg verhuist van MC Zuiderzee naar Flevoziekenhuis

Geschreven door Redactie

Artsen en verpleegkundigen die obesitaszorg uitvoerden in het MC Zuiderzee in Lelystad maken de overstap maar het Flevoziekenhuis in Almere. Daardoor blijft dit type zorg in Flevoland behouden. Patiënten kunnen vanaf volgende week vrijdag in Almere terecht.


De obesitaszorg - ook wel bariatrie genaamd - is een onderdeel dat het St Jansdal niet in stand houdt als het straks de ziekenhuiszorg in Lelystad overneemt. "Het gaat hier om een subspecialisme," laat het ziekenhuis uit Harderwijk weten. "Deze had/heeft St Jansdal niet zelf in huis. Gezien de enorme opgave die er al is om de overige zorg over te nemen, was het ook nog opbouwen van de bariatrie in deze periode in onze ogen niet verstandig." 


Het Flevoziekenhuis is blij met de overname van de groep medici, bestaande uit zes mensen. "Wij prijzen ons gelukkig dat dit zeer deskundige en gemotiveerde team bij ons komt werken." Het ziekenhuis wijst op de faciliteiten die het kan bieden zoals nieuwe operatiekamers, een goed toegeruste intensive care en de samenwerking met veel andere specialismen.  


Maagverkleining 

Onderdeel van het uitgebreide obesitasprogramma is een chirurgische ingreep, in de vorm van een maagverkleining. Het Flevoziekenhuis verwacht tussen de 400 en 600 van deze operaties per jaar uit te gaan voeren. Gedurende vijf jaar na de operatie worden patiënten gecontroleerd in het Flevoziekenhuis, of op één van de overige poliklinische locaties. Dat kan straks in Lelystad, Harderwijk en Zwolle.


Het Flevoziekenhuis zegt in de toekomst met huisartsen en gemeenten te willen onderzoeken hoe deze partijen gezamenlijk een gezonde leefstijl kunnen bevorderen. Doel daarvan is het aantal patiënten dat een ingreep nodig heeft in de toekomst te verminderen. Dat kan bijvoorbeeld door in te zetten op gezonde voeding en beweging.

Onze Ambassadeurs