Actieve jongeren Almere organiseert een vredesdialoog

Geschreven door Redactie

Actieve Jongeren Almere (AJA) is vorig jaar opgericht door en voor de jongeren in Almere. Ze zetten zich in voor zelfontwikkeling en actief burgerschap.

Dit doen ze op verschillende manieren. Één van die manieren zijn de dialoogbijeenkomsten. Volgende week zaterdag 19 september staat er zo een dialoogbijeenkomst op de agenda:De vredesdialoog. 


Ontmoeting en dialoog

Op die dag zal de vredesweek van start gaan, met dit jaar als thema: "Vrede verbindt verschil". Volgens de voorzitter, Fethullah Esen is dit iets waar AJA zich voor inzet. Hij zegt dan ook: "Ons logo symboliseert ontmoeting en dialoog, waarbij allerlei verschillende mensen een druppel toevoegen door zich dienstbaar op te stellen voor de samenleving. Al deze druppels vormen samen een enthousiaste waterval, onze activiteiten. Deze dienen tot een middel, een middel die doorstroomt naar het rivier, die het uiteindelijke doel vormt: vrede en vriendschap."


Corona

De deelnemers zullen in groepjes met elkaar in gesprek gaan over wat vrede voor hen betekent, wat hun dromen zijn voor Almere en wat ze concreet gaan doen om deze te kunnen realiseren. Dit allemaal natuurlijk op 1,5 meter afstand. 

"Corona heeft ons misschien fysiek van elkaar afstand doen houden, maar het heeft ook voor voor een bepaalde saamhorigheid en soldiariteit gezorgd in de maatschappij. We zijn nou eenmaal afhankelijk van elkaar. Laten we met deze reminder in ons achterhoofd oprecht luisteren naar elkaar, empathie tonen en toleranter zijn door ons ego even aan de kant te zetten", aldus de voorzitter van Actieve Jongeren Almere.


Deelnemen

De vredesdialoog zal zaterdag 19 september van 15:00 tot 17:00 uur plaatsvinden bij De Striptekenaar 22 in Almere Buiten. 

Meld je aan door een dm te sturen naar de instagram-pagina 'ajalmere' of een mailtje naar 'ajalmere@gmail.com'.

Onze Ambassadeurs