'Almeers bedrijf liet illegale arbeiders werken in AMC ziekenhuis'

Geschreven door Redactie

In het Amsterdamse AMC-ziekenhuis hebben maandenlang illegale arbeiders van schoonmaakbedrijf TS Almere onder ongezonde omstandigheden gewerkt. Dat meldt het AD zaterdag.


De arbeiders zouden zonder beschermende kleding of mondkapjes in stoffige kruipruimtes van het ziekenhuis gewerkt hebben. Ook zouden de arbeiders onverzekerd zijn geweest voor ongevallen. 


Dit vertelde de 58-jarige Saïd aan het AD. Zelf werkte hij eind 2018 en begin 2019 maandenlang met andere illegale arbeiders in het AMC. De arbeiders mochten met niemand praten. 


Het UMC-ziekenhuis, waar het AMC onder valt, laat weten de situatie verschrikkelijk voor alle betrokkenen te vinden. "Je werkt in een ziekenhuis, we willen niet dat je in een ziekenhuis wordt opgenomen’’, zo vertelt een woordvoerder tegen de krant. 


Het ziekenhuis zegt niet van de situatie geweten te hebben en heeft de samenwerking met TS Almere stop gezet. Het schoonmaakbedrijf zegt zich niet te herkennen in de geuitte beschuldigingen. 


De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid was niet op de hoogte van de illegale arbeid en kan niet zeggen of er regels zijn overtreden.