Verkocht: Tiny House 26 m² voor 141.000 euro

Geschreven door Redactie

Een Tiny House in Almere Poort is verkocht voor 141.200 euro. Het gaat om een huis van 26 vierkante meter aan het Nimfenplein. De koper van het kleine huisje kan er nog niet in wonen. Er moet namelijk nog voor 30.000 euro aan verbouwd worden. Het gaat om een vrijstaand huis op 90 vierkante meter grond.

Het kleine huis kost bijna 5.500 euro de vierkante meter. De gemiddelde prijs voor een vierkante meter in Almere is 2.300 euro. De woning is volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) duurder, omdat het stadsdeel Poort dichtbij Amsterdam ligt. In de hoofdstad worden al woningen van 25 vierkante meter verkocht voor 225.000 euro.

In Almere Poort staan inmiddels meerdere Tiny Houses bij elkaar. De huisjes die er staan, zijn het resultaat van een prijsvraag die vorig jaar door de gemeente is uitgeschreven. De afgelopen maand zijn er twee huisjes bijgekomen en voor het einde van het jaar komt er nog een derde mini-woning bij. Donderdagmiddag sluit de gemeente het project af.

Onze Ambassadeurs