Strijd om lokale omroep Almere nog niet gestreden

Geschreven door Redactie

De strijd om de licentie voor de nieuwe lokale omroep van Almere lijkt nog niet gestreden. Donderdagavond is er voor de derde keer vergaderd over de vraag; wie de lokale omroep in Almere wordt. Ook dit keer kwam de gemeenteraad er niet uit.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de voorkeur voor de omroep die luistert naar de naam SPFA/SLOA. Maar ook de omroep Almedia wil de uitzendvergunning. Dus moet er een keuze gemaakt worden door de gemeenteraad. Tijdens de vergadering over de lokale omroep bleek donderdagavond dat het ook mogelijk is om geen keuze te maken.

Verantwoordelijk wethouder Hilde van Garderen heeft een gesprek gehad met het Commissariaat van de Media over het scenario dat er geen keuze gemaakt wordt. Het Commissariaat stelt dat het dan zelf een keuze maakt, als de gemeenteraad dat niet doet. 

PVV: 'Commissariaat moet kiezen'


De PVV wil nu met een voorstel komen waarin staat dat de keuze niet door de gemeenteraad wordt gemaakt, maar door het Commissariaat. "We gaan kijken of we daarvoor een meerderheid kunnen krijgen", licht Willem Boutkan van de PVV toe. Als het voorstel van de PVV wordt aangenomen, is ook de kandidaat Almedia weer in beeld. Terwijl die eerder naast de licentie leek te grijpen.

Onze krant nog niet ontvangen?