Dé koffiehotspots in Almere Centrum

Geschreven door Redactie

Dorst gekregen tijdens het winkelen? Vergeet dan niet even een koffie- en theepauze in te lassen bij een van deze koffie hotspots. Daarna kun je er weer helemaal tegen!

Ijspressi

Over smaak valt niet te twisten, maar wel over passie en vakmanschap! De koffie bij IJspressi wordt op traditioneel Zuid-Italiaanse wijze geschonken. De eigenaren Inge en Martijn zijn gecertificeerd barista en leiden hun werknemers ook op tot volwaardige barista’s. Alles voor een perfecte koffie. Ijspressi, Schutterstraat 44

Tante Truus

Een lekker bakkie koffie geserveerd met een vrolijke glimlach. Daar zorgt het personeel van Tante Truus wel voor. Het restaurant wordt gerund door mensen met een verstandelijke of psychische beperking. Bestel er huisgemaakte appeltaart bij, die is beroemd in heel Almere. Leuk voor je mini me is de babyccino.
Tante Truus, Marktmeesterstraat 141-143

Ma Bella Cakery

Zoet, zoeter, zoetst….dat is Ma Bella Cakery. Hier vind je custom made taarten, cupcakes en cakepops. Maar naast al deze lekkernijen serveren ze ook hele goede koffie. Die nog beter smaakt in combinatie met een red velvet, salted caramella of vanilla sky cupcake. Wie kan dat weerstaan? Ma Bella Cakery, Citadel 19

Mockamore

Mockamore is het koffiezaakje waar je zeker nog eens terugkomt. Zoals de koffie daar gemaakt wordt, maakt niemand anders koffie. Na één kopje heb je een nieuwe favoriet. Mockamore, De Diagonaal 3

SOOF

Soof De naam alleen al maakt je vrolijk. In deze gezellige zaak op de Grote Markt vind je het lekkerste ambachtelijke Italiaanse ijs. Je kunt kiezen uit 48 smaken. Je hebt dus wel wat tijd nodig om alles te proeven. Dat geldt ook voor de koffie: je drinkt er de lekkerste barista-koffie met keuze uit wel dertig soorten. SOOF, Grote Markt 179

Barista Cafe

Gun jezelf een verwenmomentje bij Barista Cafe Almere-Stad. Geniet van een lekkere kop koffie. De uitgebreide menukaart met quality coffee, huisgemaakt gebak, verse sandwiches, borrelhapjes en smoothies laat je op elk moment genieten. Barista Cafe, Stationsplein 1-3

Bij Drewes

Mario Drewes opende twintig jaar geleden zijn eigen koffie- en theespeciaalzaak in het centrum van Almere: Bij Drewes. Met voor elke koffie- en theeliefhebber wat wils. Niet alleen om ter plekke van te genieten met een huisgemaakte bonbon, je kunt hier ook terecht voor originele cadeaus: van kleurrijke theepotten tot een tegoedbon voor een smakelijke high thee. Bij Drewes, Citadel 20

Onze krant nog niet ontvangen?