Ondernemers gezocht voor nieuwe DUINhal

Geschreven door Redactie

In Almere Duin moet over twee jaar een winkelcentrum komen van maar liefst 6000 vierkante meter. Het winkelgebied gaat de DUINhal heten en wordt gebouwd onder twee nieuwe woontorens in de wijk.

Om de winkelruimte te vullen, is makelaar Bert Bergsma van Makelaardij Van der Linden op zoek naar ondernemers. "We willen niet alleen mensen uit Almere Poort en Duin trekken, maar ook uit het Gooi. We zoeken daarom partijen die goed in dat profiel passen", legt hij uit. De makelaar is vooral op zoek naar ondernemers die een link hebben met sport, vrije tijd of evenementen. Supermarkt Plus en sportwinkel Van den Berg Surf & Snow hebben inmiddels toegezegd dat ze winkelruimte willen onder de woontorens.

Volgens Bergsma is het niet de bedoeling dat het winkelcentrum gaat concurreren met de binnensteden van Almere of Amsterdam, die op korte afstand van Duin liggen. "Het moet echt onderscheidend zijn van een normaal winkelgebied", aldus de makelaar. "We gaan daarom nu eerst kijken naar bedrijven die zich hier willen vestigen en daarvan gaan we de meest bijzondere partijen selecteren."  

Onze krant nog niet ontvangen?