Politie: middenberm oversteken op A6 levensgevaarlijk

Geschreven door Redactie

De politie gaat de komende tijd extra surveilleren op de vernieuwde A6 tussen Almere Buiten en Almere Oostvaarders. Volgens Rijkswaterstaat gebruiken automobilisten de berm tussen de hoofd- en parallelrijbaan om op het allerlaatste moment van rijbaan te wisselen. Levensgevaarlijk, aldus de politie.

Rijkswaterstaat heeft aangekondigd dat het probleem snel wordt opgelost, want er komen vangrails. Tot die tijd houdt de politie extra toezicht. De boete voor onnodig de berm gebruiken - zonder dat er sprake is van een noodgeval - is 140 euro. 

Nu de A6 bij Almere verbreed is, zijn er twee rijstroken voor doorgaand verkeer richting Lelystad en twee rijstroken voor 'lokaal verkeer'. Alleen vanaf de twee rechter banen is het mogelijk om afslagen te nemen. Daardoor moeten automobilisten die naar Almere willen al in een vroeg stadium de juiste rijstrook kiezen.