Schrijver Kramers is gefascineerd door drugskartels en smerige gevangenissen

Geschreven door Redactie

Het ziet er opmerkelijk uit: een campingtafeltje op de dijk langs het IJmeer. Er zit een man te schrijven. Het is Dannis Kramers uit Almere.


Schrijver Kramers vind het fijn om in deze rustige omgeving te schrijven. Zijn boeken zijn alles behalve rustig. Kramers heeft een fascinatie voor de onderwereld. "En dan het liefst de schimmige wereld van drugskartels en smerige gevangenissen", vertelt de schrijver.


Kramers debuteert in 2017 met zijn boek 'King Coke'. Het verhaal gaat over een Hollandse jongen die steeds dieper in de internationale criminaliteit terecht komt. "Toen ik mijn manuscript opstuurde naar een uitgever verwachtte ik er niet veel van. Maar de uitgever was gelijk enthousiast. Ik denk dat het komt door mijn filmische manier van schrijven. Dit samen met grof geweld en harde humor zorgt voor een schrijfstijl die aanslaat", zegt Kramers.


Inspiratie

De rustige omgeving van de dijk van het IJmeer zorgt voor rust in het hoofd van Kramers. "Die rust geeft ruimte voor de meest vreemde gedachtenkronkels. Ik schrijf snel, verhaallijnen komen op en ik zet ze op papier", vertelt Kramers.


"Ik geniet van schrijven omdat je de karakters in je boek alles kan laten doen wat je wilt. Je bent als schrijver echt verantwoordelijk maar je hoeft ook met niemand te overleggen hoe je verhaal verloopt. Heerlijk!"

Onze Ambassadeurs