Patent van inzet bezorgdrones voor Amazon

Geschreven door Redactie

In de Verenigde Stagen heeft Amazon een patent aangevraagd voor het inzetten van bezorg drones. Deze drones kunnen worden gebruikt als toezichthouders, schrijft Reuters. 

Amazon wilt met de inzet van deze camera's een extra dienst aan klanten gaan leveren. De bezorg drones die de pakketjes bij klanten afleveren, moeten volgens het patent ook video's gaan opnemen van de huizen. 


Doel van de data analyse

Hiermee wilt Amazon data analyseren. De drones kunnen straks dan ramen gaan herkennen of registreren dat de garagedeur open staat, terwijl de bewoner van huis is. Hiermee wordt de kwaliteit van de levering beter gewaarborgd.

In de techniek beschrijving staat onder andere dat de drones gebruik kunnen maken van geofencing. Geofencing is het maken van opnames van een vooraf aangegeven gebied. Beelden die dan van een huis aan de overkant staat kunnen dan wazig worden gemaakt of weggegooid. Zo blijven hele specifieke beelden van het afleveradres over. 

Het is nog niet duidelijk of de drones daadwerkelijk deze functie zullen gaan krijgen. Wel gaf Amazon eerder deze maand aan de pakketten bij klanten binnen een half uur te willen bezorgen. 

Onze Ambassadeurs