Erfgoedcafé 31/1 - Graven tussen enen en nullen

Geschreven door Redactie

In de 21e eeuw zijn internet en computers niet meer weg te denken uit ons leven. Sinds kort zoekt men naar digitale diensten en producten uit de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw, zoals de "opgraving" naar Atari cassettes uit 1982 met het mislukte spel E.T (vernoemd naar de gelijknamige film).

Deze maand is het 25 jaar geleden dat in Amsterdam De Digitale Stad werd gelanceerd. Hoewel de virtuele stad in stilte verdween, is deze onlangs met behulp van web-archeologie weer gevonden en gerestaureerd. In deze lezing zal Jak Boumans, digitaal curator bij het bureau Electronic Media Reporting, de vraag onderzoeken of in Almere ook een digitale stad heeft bestaan en of hier nog iets van over is. Begon in de gemeente Almere pas in 1997 met een officiële site of was er al een burgerinitiatief voor die tijd?

Start lezing: 17:00 uur | donderdag 31 januari 2019 | gratis
Erfgoedhuis Almere | Baltimoreplein 112, Almere Buiten|

Meer informatie over de lezing: www.almere.nl/erfgoedhuis

Onze krant nog niet ontvangen?