VVV Almere verkoop uniek Almeerse streekproduct 'Worm Wine'

Geschreven door Redactie

VVV Almere is verkooppunt van een bijzonder Almeerse streekproduct: worm wine. Worm wine is de vloeistof die vrijkomt bij de productie van wormencompost. Het wordt verkocht in flesjes van 33 cl. Aangelengd met water is het de ideale plantenvoeding voor kamer- en tuinplanten in potten. De prijs van een flesje plantenvoeding van Almeerse bodem is €1,95. 

De worm wine wordt gemaakt door het in 2017 opgerichte Compost Company Coöperatief. “Onze wormencompost is gemaakt van GFT-afval van Almeerse bewoners en bedrijven. Iedere week halen we emmertjes met keukenafval op bij onze klanten, dit vullen we aan met koffieprut van Almeerse bedrijven en substraat van de Almeerse oesterzwammenkwekerij Upzwam. We werken met kleine hoeveelheden, zo kunnen we de kwaliteit van de ingrediënten goed in de gaten houden,” aldus Irene Mouthaan van Compost Company Coöperatief. “Bij de productie van wormencompost komt ook vloeistof vrij, de ‘Worm Wine’. Hierin zitten opgeloste voedingsstoffen uit de wormencompost en natuurlijk een heleboel bacteriën.”

De worm wine is verpakt in hergebruikte bierflesjes. De inhoud is niet geschikt voor menselijke consumptie. Bij opening van het flesjes is meteen duidelijk dat het niet om echte wijn gaat. Er zit een echte compostgeur aan de vloeistof.

Onze Ambassadeurs