Start aanplant bomen langs Biddingringweg (N305)

Geschreven door Redactie

De komende weken plant de provincie Flevoland nieuwe populieren langs het fietspad Biddingringweg tussen de Elburgerweg (N309) en Hanzeweg (N307). Bij de aansluitingen van de Spieringweg, Garnaalweg, Palingweg en de in- /uitrit van Van Werven worden jonge fladderiepen aangeplant. Eind vorig jaar zijn op deze locaties de bomen gekapt in voorbereiding op groot onderhoud aan het fietspad. De werkzaamheden starten op woensdag 18 maart. Weggebruikers en fietsers ondervinden hiervan niet of nauwelijks hinder. 

Het fietspad langs de Biddingringweg is de laatste jaren snel beschadigd. Dit komt omdat boomwortels het fietspad omhoog drukten. De nieuwe bomen komen verder van het fietspad af te staan. Na het planten van de nieuwe bomen wordt het huidige fietspad opgebroken en opnieuw aangelegd. Op het hele traject tussen de Hanzeweg en de Elburgerweg is het nodig om het beton te vervangen. Tussen de Elburgerweg en Swifterweg herstellen we het fietspad waar nodig plaatselijk. Het vernieuwde fietspad zal naar verwachting voor de zomer weer open zijn.