PvdA start enquête over kraampjes in de stad

Geschreven door Redactie

Koopt u wel eens een visje of Vietnamese loempia bij een kraam in Almere? Die vraag stelt PvdA Almere inwoners van de stad in een zogenoemd raadspanel. Aanleiding is de verandering van het standplaatsenbeleid van de gemeente Almere. 

Het wordt in Almere moeilijker gemaakt om een standplaats te krijgen voor het verkopen van goederen of voedsel vanuit een kraam of een wagen. De gemeente wil het aantal standplaatsen verminderen. Ook wordt de vergunning niet meer voor onbeperkte duur verstrekt maar voor nog maar maximaal vijf jaar en voor niet meer dan twee dagen per week per locatie. 

Goede balans


Het gaat daarbij niet om de kramen die op de markten of bij evenementen staan, maar om de losse kramen die elders in de stad staan. Met de strengere regels voor standplaatsen wil het stadsbestuur een goede balans creëren tussen winkels, warenmarkten en standplaatsen. 

De PvdA maakt zich zorgen over het nieuwe beleid. Zij denken dat veel standplaatshouders in de problemen komen omdat hun inkomen fors kan dalen. De partij wil binnenkort met de rest van de gemeenteraad over het onderwerp praten en is nu ook benieuwd naar de mening van de inwoners van Almere. 

Onze Ambassadeurs