Prachtige Poortenaren gehuldigd

Geschreven door Redactie

Drie Prachtige Poortenaren zijn donderdag 20 december gehuldigd door wethouder Jerzy Soetekouw voor hun inzet voor en met bewoners van Almere Poort. Dit jaar werden Bettie Woord, Paul Offerman en Hennie Tibben in het zonnetje gezet tijdens de Poort Eindejaarsborrel met een oorkonde, bloemen en een beeldje van Mira Ticheler als aandenken. 

Mensen die zich inzetten voor Almere Poort en haar bewoners zijn onmisbaar. Inwoners en ondernemers in Almere Poort zijn daarom opgeroepen  om bewoners van Almere Poort te nomineren voor de titel Prachtige Poortenaar.

Bettie Woord

 Bettie is al een aantal jaren betrokken bij de Schone Poort. Dit is een ‘kerk op wielen’ in Almere Poort, waarvan de pioniers aanwezig zijn bij zo veel mogelijk evenementen in het stadsdeel. Zo ook Bettie. Iedereen (gelovig of niet, en welk geloof dan ook) is welkom voor een luisterend oor. En zelf heeft Bettie ook leuke en interessante verhalen te vertellen. Daarnaast zette ze zich dit jaar onder andere in voor de creatieve markt Poort met Passie. Ook wandelt ze elke dinsdagochtend door weer en wind met bewoners, en na afloop gaat ze gezellig met de deelnemers wat drinken en kletsen in het buurtcentrum. Naast de wekelijkse wandeling zette ze ook thema-wandelingen op, met een groeiend aantal deelnemers.


Paul Offerman

Paul is één van de ouders van de jongeren met een lichamelijke beperking die begeleid zelfstandig wonen bij Woonmere.  Als vader van een bewoonster zette hij zich niet alleen in voor de juiste woonruimte, begeleiding en dagbesteding voor de woongroep, maar dacht hij ook na over hoe de jongeren op een leuke manier in contact zouden kunnen komen met de buurtbewoners. Zo bedacht hij het Festival Poort Sociaal, dat al een paar jaar vlak voor de zomer plaatsvindt. Hij regelt van alles om dit te organiseren. Nieuw onderdeel dit jaar was de grote PoortBrunch, waar iedereen bij kon aanschuiven. Ook de burgemeester schoof gezellig aan.  

Hennie Tibben

Hennie was de eerste bewoner van het Tiny Housing-terrein in het Homeruskwartier. Daarvoor heeft ze zelf de aansluitingen op water, stroom en internet geregeld – waarmee ze het voor de andere Tiny House-bewoners makkelijker maakte. Toen ze er eenmaal woonde, stelde ze haar Tiny House open voor honderden nieuwsgierige bezoekers, journalisten en filmmakers. Ook op andere gebieden zet ze zich graag in. Zo is ze drijvende kracht achter Poort Schoon. Elke maand gaat ze met een groep bewoners zwerfafval prikken. In een uur tijd verzamelen zij een hele berg afvalzakken vol. Hennie onderhoudt hierover contact met de gemeente en met scholen. Haar doel is om álle scholen in Almere Poort actief te krijgen en daarvoor heeft ze al een plan bedacht.

Onze Ambassadeurs