Almere populairst bij inbrekers

Geschreven door Redactie

Almere is een populaire plaats voor inbrekers. Dat blijkt uit de Risicomonitor Woninginbraken van het Verbond van Verzekeraars. Per 10.000 Almeerders deden er vorig jaar zo'n 125 aangifte. Daarmee staat Almere bovenaan met het aantal inbraakclaims per gemeente.

Op provincieniveau staat Flevoland ook hoog. Van elke 10.000 Flevolanders werd er door ruim 100 mensen aangifte gedaan in 2017. Alleen in Limburg werd er meer ingebroken. Het aantal inbraken daalde wel met zeven procent in onze provincie.

De bond heeft ook onderzocht op welke dagen de inbrekers het liefst hun slag slaan. Vooral vrijdag en zaterdag zijn daarbij uitschieters. Het aantal inbraken ligt op die dagen gemiddeld 15% hoger. Toch verbleekt dat nog bij de cijfers van inbraken tijdens de feestdagen. Afgaande op de claims bij verzekeraars wordt er dan twee keer zoveel ingebroken als normaal.

Onze Ambassadeurs