"Het deed mij pijn hoe ze met de zorg voor mijn kinderen omgingen"

Franny Thonhauser uit Almere vond dat er bij de dagbesteding van haar autistische kinderen onzorgvuldig met ze werd omgegaan. Daarom besloot ze zelf dagbesteding aan te bieden. En dat is Atelier A93 in Almere. 

"Dagbestedingen verdienen geld aan de zorg voor mensen die dat nodig hebben. Dat is op zich prima maar er moet dan wel goed met die mensen worden omgegaan. Ik zag dat dat niet goed ging en dat frustreerde mij", vertelt Thonhauser. 

Thonhauser is kunstenares. Ze bedacht dat ze prima mensen met een beperking in haar atelier kon opvangen. "Die zijn creatief bezig en dat is goed voor de sociale vaardigheden. Daarnaast maken ze ook de mooiste dingen en zijn daar trots op", vertelt Thonhauser. 

Het mooiste van het werken met de mensen met een beperking vindt ze het vertrouwen dat ze krijgt van de deelnemers. "Ik kan ze dan helpen om beter zichzelf te durven zijn!", legt de kunstenares uit.