Pannen van het dak door plotselinge harde wind

Geschreven door Redactie

Door plotselinge harde wind zijn bij twee huizen in de Toccatastraat in Almere Muziekwijk woensdagavond tientallen pannen van het dak gewaaid.

Ook een steiger die tegen een huis stond, ging tegen de vlakte.

Volgens een buurvrouw van de getroffen huizen werd het rond 18:00 uur plotseling erg donker en begon het te hard te regenen. Door de wind klapperde van alles en vielen volgens haar rolcontainers om. De dakpannen vielen in de tuin en beschadigden het tuinmeubilair en een konijnenhok. Ook een aantal platen van een overkapping waaide kapot. 

Volgens weerman Robert de Vries trok rond dat tijdstip een serie buien over Muziekwijk. Tijdens een bui kan een valwind ontstaan. Koude lucht vanuit de bui valt als het ware met een grote snelheid naar beneden De schade zou hierdoor kunnen zijn ontstaan. 

Na de bui werden de meeste dakpannen door dakdekkers weer op hun plaats gelegd.

Onze krant nog niet ontvangen?