Week van de Teek

Het is week van de Teek!

Iedereen moet zich kunnen beschermen tegen teken. Teken kunnen namelijk nare ziektes met zich meedragen. De redactie zet deze week, in het teken van de teek, elke dag een feitje, beschermingstip of verzorgingstip online. Lees jij mee?

Week van de Teek

De Week van de Teek wordt jaarlijks georganiseerd door landelijke samenwerkende organisaties. Of je nu werkt in het groen of graag recreëert in de natuur, het is goed om meer te weten over de risico’s en het voorkomen van tekenbeten.

Hoe zorg ik voor kans vermindering van een tekenbeet?

Draag tijdens het werk gesloten en huidbedekkende kleding. Draag de sokken over de broek.

Spuit sokken, schoenen en broek eventueel in met een insectenwerend middel dat DEET bevat. Dit geeft geen 100% bescherming. Blijf dus controleren.

Smeer de onbedekte huid in met anti-insectenmiddel dat DEET bevat. Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing.

Wat je moet doen als je bent gebeten

Verwijder de teek zo snel mogelijk en in ieder geval aan het eind van de werkdag. 

Huisarts

In de nieuwe CBO richtlijn wordt de mogelijkheid genoemd om binnen drie dagen na een tekenbeet preventief eenmalig een dosis antibiotica te nemen. De huisarts kan dit met u bespreken en zonodig voorschrijven. Onze Ambassadeurs