Dronken Almeerder mist politiewagen maar net

Geschreven door Redactie

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige dronken Almeerder aangehouden. 

De man ramde bijna een benzinepomp en een politiewagen op parkeerplaats Honswijck langs de A1 bij Muiden.

Agenten waren daar bezig met de controle van de bestuurder van een Frans busje, die zonder verlichting met 155 kilometer per uur over de A1 had gereden. Die man bleek onder invloed van marihuana te zijn.

Tijdens die controle zagen de agenten de Almeerder rakelings langs een bezinepomp rijden. Vervolgens ramde hij bijna een van de stilstaande politiewagens. Toen de Almeerder achteruit een parkeervak inreed, reed hij vol tegen een paal aan.

De agenten namen hem daarop een blaastest af, waaruit bleek dat de man veel te veel alcohol had gedronken. Op het bureau blies hij 725 ug/l, waar een beginnend bestuurder niet meer dan 88 ug/l mag hebben. De Almeerder moest zijn rijbewijs direct inleveren. Hij moet ook voor de rechter komen en het CBR gaat de rijgeschiktheid van de man onderzoeken.