Aangepaste Prokkelweek van start gegaan

Geschreven door Redactie

De Prokkelweek is maandag weer begonnen. Stichting Prokkel brengt sinds 2007 in het hele land ontmoetingen (Prokkels) tot stand tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, is er elk jaar een Prokkelweek. Vanwege de coronamaatregelen is dit jaar de week anders dan anders; vrijwel alle ontmoetingen zijn digitaal en/of kleinschaliger.

Marian Geling, landelijk projectleider: "In deze verwarrende tijden zien we bij mensen met een beperking soms onbegrip en vaak een toenemende behoefte aan verbinding. De Prokkelweek is juist nu een krachtig instrument voor die verbinding." In Flevoland zijn er verschillende activiteiten. Zo organiseert de Rotary Zeewolde een online show met muziek. Mensen met een beperking kunnen deze online bekijken. Ook is er digitaal 'koffietijd' waar er bijgepraat kan worden.

Dit jaar gaat het Prokkelen ook in de zomer door. Tijdens de zogenoemde Prokkelzomer, in juli en augustus, kunnen er activiteiten worden georganiseerd. Ook is er een 'ProkkelOpPad', een opdrachtentocht die lokaal wordt gelopen. Deze wordt in Flevoland onder meer georganiseerd door zorgorganisatie Stichting Philadelphia Zorg.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?