Plan om 1000 woningen te realiseren verwaarloost

Geschreven door Redactie

Twee jaar geleden werd er bij de gemeente een plan neergelegd om 1000 woningen binnen een jaar te realiseren in het stadscentrum. Het plan, destijds ingediend door Nezzt, was een voorstel om boven een parkeerterrein aan de rand van het centrum een fors aantal tijdelijke woningen te bouwen.

Met het plan is niets gedaan. Wethouder Loes Ypma wil liever geen lelijke tijdelijke noodgebouwen voor de mensen die staan te popelen om een huis, maar kwalitatief goede woningen in de stad realiseren. Plannen voor deze woningen worden uitgewerkt in de Woonvisie tot 2030 die pas wordt besproken in het najaar. Directeur Bas de Haan van Nezzt zegt: “Wij bouwen met Nezzt geen lelijke containers. We willen zelf ook kwaliteit.”

Nezzt is een commercieel bedrijf dat natuurlijk belangen heeft bij dit verhaal. “Maar veel gemeenten en woningcorporaties gaan met ons in zee”, zegt Bas de Haan. “Dat doen ze niet voor niets. De nood is in veel gemeenten hoog. Juist in Almere. Er moet nú iets gebeuren. Als we nu beginnen bouwen we op die plek boven het parkeerterrein binnen een jaar 1000 mooie appartementen."

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er contact geweest is met Nezzt. "Dat ging niet over die locatie en niet over die aantallen. We zijn toen echter niet tot zaken gekomen. Daarna is er niet meer met hen over plannen voor tijdelijke woningen gesproken."


Onze Ambassadeurs