Week van de duurzaamheid

Geschreven door Redactie

Een beter milieu begint bij jezelf. Misschien doe je al iets ter voorkoming van voedselverspilling of door het plaatsten van zonnepanelen. Je kunt elkaar inspireren om allemaal een extra stapje te zetten.

Dit is de rode draad van de week van de duurzaamheid en ook van de landelijke campagne van de Rijksoverheid: www.iedereendoetwat.nl.

Het programma is in verband met de huidige coronamaatregelen aangepast. Dit zijn de activiteiten waaraan je mee kunt doen: 


Woensdag 7 oktober - Centrumondernemers bieden inwoners een tas aan met kortingsbonnen voor duurzame producten, met als slogan 'Ik draag duurzaam'. 


Vrijdag 9 oktober - Maaltijdboxen met lokale producten van de dames van het streekdiner kunnen worden opgehaald bij Wijngoed WIlgenhorst. Er is een beperkt aanbod. De maaltijdboxen kunnen worden besteld via de website www.hetstreekdiner.nl 


Zaterdag 10 oktober - 10.00 uur Energieke route langs vier duurzame huizen, vertrek bij het Energieloket, Ravelijn 1. Bewoners van duurzame huizen geven een toelichting op de maatregelen die zij hebben genomen. Aanmelden voor deze excursie kan op de website van het Energieloket https://energieloketflevoland.nl/excursiesenbijeenkomsten 




Onze Ambassadeurs