Nog geen handtekeningen onder Floriadedeal gemeente en Amvest

Geschreven door Redactie

Het is nog onduidelijk of de gemeente Almere en projectontwikkelaar Amvest donderdag hun handtekening zetten onder de ontwikkelingsovereenkomst voor het Floriadegebied. In die deal wordt vastgelegd dat Amvest het terrein, met daarop zo'n 660 woningen en gebouwen, mag aanleggen. 

De woordvoerder van wethouder Loes Ypma laat weten dat er nog geen ondertekening heeft plaatsgevonden en kan niet met honderd procent zekerheid zeggen dat dit donderdag alsnog gebeurt. Waarom de deal nog niet rond is, wordt niet verder toegelicht. 

Vorige week donderdag vertelde Ypma aan de gemeenteraad dat de handtekeningen vandaag, 20 december, gezet zouden worden. Dat deed ze nadat de PVV opheldering had gevraagd over het uitblijven daarvan.

Agenda


Het had volgens Ypma agendatechnische redenen. "De gemeenteraad is het hoogste orgaan van de gemeente, die is vorige week akkoord gegaan. En de Raad van Commissarissen is het hoogste orgaan van Amvest, die gaan vrijdag akkoord. En vervolgens ga ik volgende week donderdag tekenen met Amvest. Dus er is niks aan de hand."

Amvest zwijgt


Projectontwikkelaar Amvest wil op dit moment geen inhoudelijke reactie geven. "We hebben met de gemeente Almere afgesproken dat de communicatie even via hen centraal verloopt", is het enige dat het bedrijf laat weten.

Onze Ambassadeurs